Bezinwazyjna i bezbolesna metoda identyfikacji alergenów pokarmowych i wziewnych. Nie ma ograniczeń wiekowych. Testy można wykonywać nawet małym dzieciom. Szeroka baza czynników: 281 alergenów pokarmowych i 169 alergenów wziewnych. Test posiada bardzo wysoką skuteczność.
Testy alergiczne Biorezonansem MORA
Testy alergiczne wykonywane są specjalistycznym aparatem, zwanym biorezonansem. Pracujemy na renomowanym sprzęcie niemieckiej firmy MORA. Jest to urządzenie elektroniki medycznej, odczytujące sygnały elektromagnetyczne alergenów z organizmu człowieka. Pomiary są całkowicie bezbolesne i bezinwazyjne. Nie ma ograniczeń wiekowych do wykonania testu. Wyniki otrzymywane są natychmiast. Test zawiera szeroką listę alergenów: 281 alergenów pokarmowych i 169 alergenów wziewnych.
Lista alergenów
ALERGENY POKARMOWE
Zboża: Drożdże, Pszenica, Gluten (pszenica), Żyto, Gluten, Gryka, Jęczmień, Kukurydza, Orkisz, Owies, Proso, Ryż biały
Nabiał: Mleko krowie, Camembert, Jogurt, Kefir, Kwaśne mleko, Maślanka, Mleko kozie, Mleko skondensowane, Ser owczy, Ser żółty miękki, Ser żółty twardy, Śmietana, Twaróg Jajo kurze białko, Jajo kurze żółtko
Owoce: Ananas, Banan, Brzoskwinia, Cytryna, Czarna jagoda, Daktyl, Figa, Grejpfrut, Gruszka, Jabłko, Jeżyna, Kiwi, Malina, Mandarynka, Mango, Melon, Morela, Nektarynka, Papaja Pomarańcza, Porzeczka, Rodzynki, Śliwka, Truskawka, Winogrona, Wiśnia
Warzywa: Awokado, Brokuł, Brukselka, Buraki czerwone, Cebula, Cukinia, Fasola biała, Fasolka zielona, Groch żółty, Groszek zielony, Kalafior, Kalarepa, Kapusta czerwona, Kapusta kiszona Kapusta włoska, Kartofel, Koper włoski, sałatkowy, Marchew, Oberżyna, Ogórek, Papryka, Peperoni, Pomidory, Por, Rzodkiew, Rzodkiewka, Sałata liściasta, Seler, Soczewica, Szparagi, Szpinak
Mięso: Cielęcina, Jagnięcina, Mięso indycze, Mięso królicze, Mięso kurze, Wieprzowina, Wołowina
Ryby: Dorsz, Flądra, Homar, Kałamarnica, Karp, Krab, Łosoś, Małż jadalny, Pstrąg, Rak rzeczny, Sandacz, Sardynka, Sola, Szczupak, Tuńczyk, Węgorz
Przyprawy: Anyż, Bazylia, Cenovis, Curry, Cynamon, Cząber, Czosnek, Estragon, Gałka muszkatołowa, Glutaminian, Goździki, Herbamare, Imbir, Ketchup, Kminek, Kolendra, Koper, Kostka rosołowa, Liść laurowy, Maggi, Majeranek, Musztarda, Oregano, Owoc jałowca, Papryka przyprawowa, Pieprz, Pieprz Cayenne, Pietruszka, Rozmaryn, Sos Tabasco, Sól, Sól morska, Sól ziołowa, Szafran, Szałwia, Szczypiorek, Tymianek, Wanilia
Substancje słodzące: Cukier biały, Aspartam, Cukier brązowy z buraka cukrowego, Cukier mlekowy (Laktoza), Cukier trzcinowy, Cukry proste, Czekolada, Fruktoza, Ksylit, Mannitol, Mannit, Miód pszczeli, Sorbit, Syrop klonowy
Oleje/ocet: Frytura, Ocet jabłkowy, Ocet owocowy, Ocet winny, Olej krotoszowy (z ostu), Olej rzepakowy, Olej słonecznikowy, Olej z orzeszków ziemnych, Oliwa z oliwek
Orzechy: Mak, Migdały, Nasiona lnu, Orzech kokosowy, Orzech laskowy, Orzech pekane, Orzech włoski, Orzeszki pistacjowe, Orzeszki ziemne, Paraorzech, Pestki dyni, Pestki słonecznika, Ziarno kakao, Ziarno sezamu
Produkty sojowe: Ziarno soi, Granulat sojowy, Mleko sojowe, Sos sojowy, Tofu
Grzyby: Borowik, Pieczarki, Smardz, Boczniak, Kurka, Shitake, Trufle
ALERGENY WZIEWNE
Pyłki: Amarantus, Ambrozja, Aster, Babka pospolita, Bez czarny, Bez lilak, Brzoza, Buk (buk czerwony), Bylica pospolita, Chmiel, Chryzantema Dalia, Dąb, Grab, Grochodrzew (akacja fałszywa), Grzebnica pospolita, Jaśmin fałszywy, Jesion, Kasztan czerwony, Klon, Kłosówka wełnista, Komosa biała, Kostrzewa, Kostrzewa łąkowa, Kukurydza, Jęczmień, Leszczyna, Lipa, Lucerna, Margeretka, Mietliczka, Mniszek, Nawłoć, Olcha, Owies, Perz, Platan, Pokrzywa, Psi ząb palczasty, Pszenica, Rzepak, Sosna, Stokłosa, Świerk, Szczaw dziki, Szklaniczka, Tomka pachnąca, Topola, Trzcina, Tymotka łąkowa, Wiąz, Wiechlina łąkowa, Wiechlina, Wierzba, Wyczyniec łąkowy, Życica pospolita (Raygras angielski), Żyto, Żyźnica wyniosła, Grzebienica, Pyłki kwiatowe
Zwierzęta: Chomik, Gęś, Kaczka, Koń, Kot, Koza, Królik, Kura, Mysz, Papużka falista, Pies, Świnka morska, Szczeć świńska, Szczur, Wełna owcza, Wielbłąd, Jad osy, Jad pszczoły
Roztocza: Kurz domowy, Kurz mączny
Pleśnie: Alternaria alternata, Alternaria tenius, Aspergillus fumigates, Aspergillus niger, Botrytis cinerea, Candida albicans, Chaetomium globosum, Cladosporium herbarum, Curvularia lunata fulvum, Cladosporium Fusarium moniliforme, Fusarium roseum, Fusarium sp. Helminthosporium halodes herbarum, Cladosporium Microsporum canis, Mucor mucedo, Mucor racemosus, Neurospora sitophila, Penicillium expansum, Penicillium notatum, Phoma betae, Pullularia pullulans, Rhizopus nigricans, Rhodotolura rubra, Saccharomyces cerevisiae, Serpula lacrymans, Sporothrix schenkii, Trichophyton mentagrophytes,Trichophyton rubrum, Ustilago tritici
Jak wygląda test alergiczny biorezonansem MORA?
Za pomocą specjalnej elektrody (tak zwanej elektrody aktywnej) odczytuje się sygnały elektromagnetyczne alergenów. Przykłada się ją do punktów akupunkturowych (tzw. biologicznie aktywnych) na palcach dłoni. Pomiar pokazuje się na komputerze. W programie komputerowym zostają zaznaczone alergeny, na które organizm zareagował negatywnie. Określona zostaje również skala natężenia alergii na dany czynnik.
Etapy testu
1. Sczytujemy spektrum częstotliwości człowieka do urządzenia MORA poprzez pomiar punktoskopem w punktach biologicznie aktywnych (akupunkturowych) na dłoniach.
2. Częstotliwość człowieka zestawiamy z częstotliwością wybranego alergenu zapisaną w programie komputerowym np. mleka, pszenicy, białka jajka czy kurzu domowego.
3. W zależności od tego, czy między porównywanymi częstotliwościami zajdzie tzw. rezonans (czyli zgodność), otrzymujemy wynik negatywny lub pozytywny wraz ze skalą. Dzięki temu wiemy, czy dana osoba ma na coś alergie i w jakim stopniu.
Skuteczne odczulanie alergii
Na podstawie wyników testu alergicznego można przeprowadzić odczulanie za pomocą aparatu MORA. Biorezonans służy bowiem także do terapii (więcej o odczulaniu). Jest to forma elektroterapii polegająca na wygaszaniu reakcji alergicznej za pomocą impulsów elektromagnetycznych. Terapie są całkowicie bezbolesne i bezinwazyjne, można je stosować u dzieci (co często okazuje się jedynym ratunkiem). Na każdy alergen wykonuje się pięć zabiegów odczulajacych.