Gabinet Biorezonansu Zielona Góra

Bezinwazyjne i bezbolesne leczenie alergii. Testy alergiczne wykonywane metodą Volla na biorezonansie MORA. Bardzo precyzyjne, szeroka paleta 450-ciu alergenów. Bez nakłuwania, wyniki na miejscu.  Skuteczne odczulanie alergii!

 

Biorezonans MORA. Testy alergiczne i odczulanie

Biorezonansem MORA moża robić zarówno testy alergiczne jak i terapie odczulające. W jednym i drugim przypadku wykorzystuje się fale elektromagnetyczne. W testach odczytuje się częstotliwości elektromagnetyczne danego alergenu z organizmu człowieka a w terapiach przekazuje się je z odwróconym kształtem fali po to, by wygasić reakcję na ten alergen. 

Biorezonans MORA jest stosowany od lat 70-tych i jak pokazało doświadczenie, doskonale sprawdza się w terapii alergii. Biorezonans MORA powstał w Niemczech i tam jest stosowany na szeroka skalę. Podobniie jest w Szwajcarii. Diagnostyka i terapia alergii biorezonansem MORA jest praktycznie stuporcentowa. Dlatego polecamy ją każdemu, kto zmaga sie z uczuleniem zarówno wziewnym (pyłki, kurz, kot) jak i pokarmowym (objawiającym się np. zmianami skórnymi, bólami brzucha czy astmą!). Reakcje na odczulone alergeny są bardzo trwałe. Jest to jedna z najbardziej skutecznych metod odczulania. Jest przy tym bezpieczna dla zdrowia, nie ma żadnych skutków ubocznych.

Testy alergiczne i odczulania prowadzimy od 2010 roku. Mamy w tym zakresie duże doświadczenie. Posiadamy u siebie trzy urządzenia biorezonansowe. Pracujemy na najnowszych programach alergicznych.

 

Testy alergiczne metodą Volla

Biorezonansowe testy alergiczne pokazują każdy rodzaj niekorzystnego oddziaływania na organizm testowanej substancji (alergenu). Pomiary są całkowicie bezbolesne i bezinwazyjne. Nie ma ograniczeń wiekowych do wykonania testu. Wyniki otrzymywane są natychmiast. Na podstawie wyników można przeprowadzić odczulanie biorezonansem. Test zawiera szeroką listę alergenów pokarmowych i wziewnych: 281 alergenów pokarmowych i 169 alergenów wziewnych. Oto one:

 

ALERGENY GŁÓWNE
Amalgamat, Cukier biały, Drożdże, Gluten (jęczmień), Gluten (pszenica), Histamina, Jajo kurze białko, Jajo kurze żółtko, Lateks, Mleko krowie, Papierosy, Pszenica, Żyto

PRODUKTY MLECZNE
Camembert, Jogurt, Kefir, Kwaśne mleko, Maślanka, Mleko kozie, Mleko skondensowane,Ser owczy, Ser żółty miękki, Ser żółty twardy, Śmietana, Twaróg

ZBOŻA
Gliadyna, Gluten, Gryka, Jęczmień, Kukurydza, Mąka biała, Orkisz, Owies, Płatki pszenne, Płatki owsiane, Płatki śniadaniowe, Proso, Ryż biały, Skrobia pszenna

OWOCE
Ananas, Banan, Brzoskwinia, Cytryna, Czarna jagoda, Daktyl, Figa, Grejpfrut, Gruszka, Jabłko, Jeżyna, Kiwi, Malina, Mandarynka, Mango, Melon, Morela, Nektarynka, Papaja Pomarańcza, Porzeczka, Rodzynki, Śliwka, Truskawka, Winogrona, Wiśnia

WARZYWA
Awokado, Brokuł, Brukselka, Buraki czerwone, Cebula, Cukinia, Fasola biała, Fasolka zielona, Groch żółty, Groszek zielony, Kalafior, Kalarepa, Kapusta czerwona, Kapusta kiszona Kapusta włoska, Kartofel, Koper włoski, sałatkowy, Marchew, Oberżyna, Ogórek, Papryka, Peperoni, Pomidory, Por, Rzodkiew, Rzodkiewka, Sałata liściasta, Seler, Soczewica, Szparagi, Szpinak

MIĘSO
Cielęcina, Jagnięcina, Mięso indycze, Mięso królicze, Mięso kurze, Wieprzowina, Wołowina

RYBY
Dorsz, Flądra, Homar, Kałamarnica, Karp, Krab, Łosoś, Małż jadalny, Pstrąg, Rak rzeczny, Sandacz, Sardynka, Sola, Szczupak, Tuńczyk, Węgorz

NAPOJE
Alkohole: Koniak, Piwo bezalkoholowe, Piwo bezalkoholowe, Piwo Export, Piwo Export (Riegeler), Piwo Pils, Piwo pszeniczne ciemne, Piwo pszeniczne jasne, Rum, Sekt, Whisky, Wino białe, Wino czerwone
Bezalkoholowe: Coca Cola, Cola light, Fanta Isostar, Kawa Eduscho (Gala Nr 1), Kawa Espresso, Kawa Hag, Kawa Jacobs (Krönung), Kawa Néscafé, Kawa Onko, Kawa Tchibo (Beste Bohne), Kakao, Kawa Cafino Cereal, Kawa Demeter, Kawa zbożowa, Pepsi Cola, Red Bull Sprite
Herbaty: Herbata czarna, Herbata miętowa, Herbata rumiankowa, Herbata z melisy cytrynowej, Herbata z dzikiej róży, Herbata z kopru włoskiego, Herbata z kwiatów lipy, Herbata z werbeny, Herbata z ziela dziurawca, Herbata zielona Yerba-mate

PRZYPRAWY I ZIOŁA
Anyż, Bazylia, Cenovis, Curry, Cynamon, Cząber, Czosnek, Estragon, Gałka muszkatołowa, Glutaminian, Goździki, Herbamare, Imbir, Ketchup, Kminek, Kolendra, Koper, Kostka rosołowa, Liść laurowy, Maggi, Majeranek, Musztarda, Oregano, Owoc jałowca, Papryka przyprawowa, Pieprz, Pieprz Cayenne, Pietruszka, Rozmaryn, Sos Tabasco, Sól, Sól morska, Sól ziołowa, Szafran, Szałwia, Szczypiorek, Trocomare, Trybula, Tymianek, Wanilia

SUBSTANCJE SŁODZĄCE
Aspartam, Cukier brązowy z buraka cukrowego, Cukier mlekowy (Laktoza), Cukier trzcinowy, Cukry proste, Cyklamat, Czekolada, Czekolada w proszku, Fruktoza, Ksylit, Mannitol, Mannit, Miód pszczeli, Nektar gruszkowy, Nektar jabłkowy, Palatynoza, Sacharyna, Sorbit, Syrop klonowy

OLEJE/OCET
Frytura, Ocet jabłkowy, Ocet owocowy, Ocet winny, Olej krotoszowy (z ostu), Olej rzepakowy, Olej słonecznikowy, Olej z orzeszków ziemnych, Oliwa z oliwek

OWOCE OELISTE
Mak, Migdały, Nasiona lnu, Orzech kokosowy, Orzech laskowy, Orzech pekane, Orzech włoski, Orzeszki pistacjowe, Orzeszki ziemne, Paraorzech, Pestki dyni, Pestki słonecznika, Ziarno kakao, Ziarno sezamu

TŁUSZCZE DO SMAROWANIA
Tłuszcz do smażenia (kokosowy), Masło

PRODUKTY SOJOWE
Ziarno soi, Granulat sojowy, Mleko sojowe, Sos sojowy, Tofu

GRZYBY
Borowik, Pieczarki, Smardz, Boczniak, Kurka, Shitake, Trufle

PYŁKI
Amarantus, Ambrozja, Aster, Babka pospolita, Bez czarny, Bez lilak, Brzoza, Buk (buk czerwony), Bylica pospolita, Chmiel, Chryzantema Dalia, Dąb, Grab, Grochodrzew (akacja fałszywa), Grzebnica pospolita, Jaśmin fałszywy, Jesion, Kasztan czerwony, Klon, Kłosówka wełnista, Komosa biała, Kostrzewa, Kostrzewa łąkowa, Kukurydza, Jęczmień, Leszczyna, Lipa, Lucerna, Margeretka, Mietliczka, Mniszek, Nawłoć, Olcha, Owies, Perz, Platan, Pokrzywa, Psi ząb palczasty, Pszenica, Rzepak, Sosna, Stokłosa, Świerk, Szczaw dziki, Szklaniczka, Tomka pachnąca, Topola, Trzcina, Tymotka łąkowa, Wiąz, Wiechlina łąkowa, Wiechlina, Wierzba, Wyczyniec łąkowy, Życica pospolita (Raygras angielski), Żyto, Żyźnica wyniosła, Grzebienica, Pyłki kwiatowe

EPITELIA
Chomik, Gęś, Jad osy (Vespa vulgaris), Kaczka, Koń, Kot, Koza, Królik, Kura, Mysz, Papużka falista, Pies, Pszczoła miodna (Apis mellifera), Roztocza 1 (Dermatophagoides farinae), Roztocza 2 (Dermatophagoides pteronyssinus), Świnka morska, Szczeć świńska, Szczur, Wełna owcza, Wielbłąd, Wół

ROZTOCZA
Kurz domowy, Kurz mączny, Osa, Pszczoła

PLEŚNIE
Alternaria alternata, Alternaria tenius, Aspergillus fumigates, Aspergillus niger, Botrytis cinerea, Candida albicans, Chaetomium globosum, Cladosporium herbarum, Curvularia lunata fulvum, Cladosporium Fusarium moniliforme, Fusarium roseum, Fusarium sp. Helminthosporium halodes herbarum, Cladosporium Microsporum canis, Mucor mucedo, Mucor racemosus, Neurospora sitophila, Penicillium expansum, Penicillium notatum, Phoma betae, Pullularia pullulans, Rhizopus nigricans, Rhodotolura rubra, Saccharomyces cerevisiae, Serpula lacrymans, Sporothrix schenkii, Trichophyton mentagrophytes,Trichophyton rubrum, Ustilago tritici
 

METALE CIĘŻKIE
Kadm, Ołów, Rtęć

 

 

Jak wygląda test?

Za pomocą specjalnej elektrody (tak zwanej elektrody aktywnej) odczytuje się sygnały elektromagnetyczne alergenów. Przykłada się ją do punkótw akupunkturowych (tzw. biologicznie aktywnych) na palcach dłoni. Pomiar pokazuje się na komputerze. W programie komputerowym zostają zaznaczone alergeny, na które dany organizm zareagował negatywnie. Określona zostaje również skala szkodliwości danego czynnika. 

 

 

 

 

Odczulanie alergii

Jest to terapia za pomocą fal elektromagnetycznych, które wygaszają reakcje na dany alergen. Przekazuje się częstotliwość alergenu w tak zwanym lustrzanym odbiciu. Na każdy czynnik wykonuje się trzy zabiegi, raz w tygodniu. Alergeny takie jak pyłki czy pleśnie odczula sie grupowo. Po serii zabiegów orgaznim nie wykazuje reakcji przy kontakcie z alergenem. Technicznie wygląda to w ten sposób, że podłącza się pacjenta pod urządzenie za pomocą elektrod ręcznych i stopowych (u dzieci tylko ręcznych). Terapia trwa 25-35 minut. Odczulanie jednego alergenu to 3-4 spotkania.

 

Odczulanie alergii

  

  

Sekret sukcesu terapii alergii biorezonansem MORA

W teorii MORA szuka się nie tylko alergenów ale i przyczyn alergii, którymi mogą być np. toksyczne opryski roślin, konserwanty, dodatki spożywcze, pozostałości po szczepionkach, metale ciężkie z dymu papierosowego. Te toksyny zalegają w tkankach i powodują zwiększoną wrażliwość organizmu na inne czynniki. Ważne jest zatem DLACZEGO doszło do reakcji alergicznej, co jest jej źródłem. Uwzględnienie tego w terapii jest konieczne. Zatem oczyszczenie organizmu z zanieczyszczeń połączone z ukierunkowanym odczulaniem na wykryte alergeny daje najlepsze efekty. 

 

Drugą kwestią jest to, że hierarchizuje się alergeny w zależności od siły, z jaką obciążają organizm. Dowiedziono bowiem, że alergen alergenowi nie jest równy! Są silniejsze, przyczynowe, oraz słabsze, jedynie wyzwalające reakcję. Terapie zawsze trzeba zacząć od najsilniejszych! Często jest tak, że kiedy się je odczuli to reszta "mniejszych" alergenów znikna sama!!!  

 

Cena

Test alergiczny wchodzi w skład Badania metodą Volla, gdzie oprócz całej palety alergenów pokarmowych i wziewnych sprawdza się także obciążenie metalami ciężkimi, grzybami, pasożytami i szczepionkami, które mogą być potencjalną przyczyną alergii.

Kosz 150zł 

 

Borelioza

Kleszcz z boreliozą

Ugryzł Cie kleszcz? Podejrzewasz boreliozę? Skuteczna diagnostyka i terapia boreliozy.  Czytaj więcej

Pasożyty

Nowoczesna i precyzyjna diagnostyka pasożytów. Skuteczne terapie usuwania zakażeń pasożytami.  Czytaj więcej

Jerzy Zięba

Jerzy Zieba na wykłądzie

Polecamy wykłady Jerzego Zięby w Niezależnej Telewizji i na You Tube oraz książki z serii "Ukryte Terapie".  Czytaj więcej

Powrót do góry

Treści artykułów służą jedynie celom informacyjnym. Nie zastępują konsultacji z lekarzem, nie mogą służyć samodiagnozie lub samoleczeniu. Jeżeli masz problemy zdrowotne lub jakiekolwiek wątpliwości dotyczące Twojego stanu zdrowia i sposobu leczenia to skonsultuj się z lekarzem. Nie bierzemy na siebie odpowiedzialności za skutki w przypadku, gdyby ktoś będzie chciał wykorzystać informacje do samoleczenia czy samodiagnozy.