Nowa metoda leczenia alergii - identyfikuje alergeny oraz określa obciążenia będące potencjalną przyczyną alergii takie jak szczepienia, pasożyty, metale cięzkie, grzyby czy toksyny środowiskowe!! Bez nakłuwania, wyniki na miejscu. Skutekczne odczulanie i leczenie alergii pokarmowej i wziewnej u dzieci i dorosłych

 

Testy alergiczne i przyczyny alergii   

Testy są wykonywane metodą biorezonansu. Pomiary są całkowicie bezbolesne i bezinwazyjne. Nie ma ograniczeń wiekowych do wykonania testu. Wyniki otrzymywane są natychmiast. Pracujemy na aparacie BioKat MV (MORA V) i najnowszym programie testowym BioKat SI (aktualizacja wersji 2018r.). Test zawiera szeroką listę alergenów pokarmowych i wziewnych. Oprócz samych alergenów testujemy także obciążenia takie jak pasożyty, metale ciężkie, bakterie, grzybice, stan flory jelitowej, toksyny środowiskowe takie jak perfumy, spaliny, dymy przemysłowe, opryski roślin, dodatki do żywności. Mogą być one bowiem wyzwalaczami reakcji alergicznych wskutek których organizm będzie reagować na inne rzeczy z powodu poniesionej wrażliwości.

 

 

 

 

Lista alergenów

 

  • ALERGENY GŁÓWNE
    Amalgamat, Cukier biały, Drożdże, Gluten (jęczmień), Gluten (pszenica), Histamina, Jajo kurze białko, Jajo kurze żółtko, Lateks, Mleko krowie, Papierosy, Pszenica, Żyto

 

  • PRODUKTY MLECZNE
    Camembert, Jogurt, Kefir, Kwaśne mleko, Maślanka, Mleko kozie, Mleko skondensowane,Ser owczy, Ser żółty miękki, Ser żółty twardy, Śmietana, Twaróg

 

  • ZBOŻA
    Gluten, Gryka, Jęczmień, Kukurydza, Orkisz, Owies, Proso, Ryż biały

 

  • OWOCE
    Ananas, Banan, Brzoskwinia, Cytryna, Czarna jagoda, Daktyl, Figa, Grejpfrut, Gruszka, Jabłko, Jeżyna, Kiwi, Malina, Mandarynka, Mango, Melon, Morela, Nektarynka, Papaja Pomarańcza, Porzeczka, Rodzynki, Śliwka, Truskawka, Winogrona, Wiśnia

 

  • WARZYWA
    Awokado, Brokuł, Brukselka, Buraki czerwone, Cebula, Cukinia, Fasola biała, Fasolka zielona, Groch żółty, Groszek zielony, Kalafior, Kalarepa, Kapusta czerwona, Kapusta kiszona Kapusta włoska, Kartofel, Koper włoski, sałatkowy, Marchew, Oberżyna, Ogórek, Papryka, Peperoni, Pomidory, Por, Rzodkiew, Rzodkiewka, Sałata liściasta, Seler, Soczewica, Szparagi, Szpinak

 

  • MIĘSO
    Cielęcina, Jagnięcina, Mięso indycze, Mięso królicze, Mięso kurze, Wieprzowina, Wołowina

 

  • RYBY
    Dorsz, Flądra, Homar, Kałamarnica, Karp, Krab, Łosoś, Małż jadalny, Pstrąg, Rak rzeczny, Sandacz, Sardynka, Sola, Szczupak, Tuńczyk, Węgorz

 

  • NAPOJE
    Koniak, Piwo bezalkoholowe, Piwo Pils, Piwo pszeniczne ciemne, Piwo pszeniczne jasne, Rum, Sekt, Whisky, Wino białe, Wino czerwone, Coca Cola, Fanta, Kawa, Kawa zbożowa, Pepsi Cola, Red Bull Sprite, Herbata czarna, Herbata miętowa, Herbata rumiankowa, Herbata z melisy cytrynowej, Herbata z dzikiej róży, Herbata z kopru włoskiego, Herbata z kwiatów lipy, Herbata z werbeny, Herbata z ziela dziurawca, Herbata zielona Yerba-mate

 

  • PRZYPRAWY I ZIOŁA
    Anyż, Bazylia, Cenovis, Curry, Cynamon, Cząber, Czosnek, Estragon, Gałka muszkatołowa, Glutaminian, Goździki, Herbamare, Imbir, Ketchup, Kminek, Kolendra, Koper, Kostka rosołowa, Liść laurowy, Maggi, Majeranek, Musztarda, Oregano, Owoc jałowca, Papryka przyprawowa, Pieprz, Pieprz Cayenne, Pietruszka, Rozmaryn, Sos Tabasco, Sól, Sól morska, Sól ziołowa, Szafran, Szałwia, Szczypiorek, Trocomare, Trybula, Tymianek, Wanilia

 

  • SUBSTANCJE SŁODZĄCE
    Aspartam, Cukier brązowy z buraka cukrowego, Cukier mlekowy (Laktoza), Cukier trzcinowy, Cukry proste, Cyklamat, Czekolada, Czekolada w proszku, Fruktoza, Ksylit, Mannitol, Mannit, Miód pszczeli, Nektar gruszkowy, Nektar jabłkowy, Palatynoza, Sacharyna, Sorbit, Syrop klonowy

 

  • OLEJE/OCET
    Frytura, Ocet jabłkowy, Ocet owocowy, Ocet winny, Olej krotoszowy (z ostu), Olej rzepakowy, Olej słonecznikowy, Olej z orzeszków ziemnych, Oliwa z oliwek

 

  • OWOCE OELISTE
    Mak, Migdały, Nasiona lnu, Orzech kokosowy, Orzech laskowy, Orzech pekane, Orzech włoski, Orzeszki pistacjowe, Orzeszki ziemne, Paraorzech, Pestki dyni, Pestki słonecznika, Ziarno kakao, Ziarno sezamu

 

  • TŁUSZCZE DO SMAROWANIA
    Tłuszcz do smażenia (kokosowy), Masło

 

  • PRODUKTY SOJOWE
    Ziarno soi, Granulat sojowy, Mleko sojowe, Sos sojowy, Tofu

 

  • GRZYBY
    Borowik, Pieczarki, Smardz, Boczniak, Kurka, Shitake, Trufle

 

  • PYŁKI
    Amarantus, Ambrozja, Aster, Babka pospolita, Bez czarny, Bez lilak, Brzoza, Buk (buk czerwony), Bylica pospolita, Chmiel, Chryzantema Dalia, Dąb, Grab, Grochodrzew (akacja fałszywa), Grzebnica pospolita, Jaśmin fałszywy, Jesion, Kasztan czerwony, Klon, Kłosówka wełnista, Komosa biała, Kostrzewa, Kostrzewa łąkowa, Kukurydza, Jęczmień, Leszczyna, Lipa, Lucerna, Margeretka, Mietliczka, Mniszek, Nawłoć, Olcha, Owies, Perz, Platan, Pokrzywa, Psi ząb palczasty, Pszenica, Rzepak, Sosna, Stokłosa, Świerk, Szczaw dziki, Szklaniczka, Tomka pachnąca, Topola, Trzcina, Tymotka łąkowa, Wiąz, Wiechlina łąkowa, Wiechlina, Wierzba, Wyczyniec łąkowy, Życica pospolita (Raygras angielski), Żyto, Żyźnica wyniosła, Grzebienica, Pyłki kwiatowe

 

  • EPITELIA
    Chomik, Gęś, Jad osy (Vespa vulgaris), Kaczka, Koń, Kot, Koza, Królik, Kura, Mysz, Papużka falista, Pies, Pszczoła miodna (Apis mellifera), Roztocza 1 (Dermatophagoides farinae), Roztocza 2 (Dermatophagoides pteronyssinus), Świnka morska, Szczeć świńska, Szczur, Wełna owcza, Wielbłąd, Wół

 

  • ROZTOCZA
    Kurz domowy, Kurz mączny

 

  • PLEŚNIE
    Alternaria alternata, Alternaria tenius, Aspergillus fumigates, Aspergillus niger, Botrytis cinerea, Candida albicans, Chaetomium globosum, Cladosporium herbarum, Curvularia lunata fulvum, Cladosporium Fusarium moniliforme, Fusarium roseum, Fusarium sp. Helminthosporium halodes herbarum, Cladosporium Microsporum canis, Mucor mucedo, Mucor racemosus, Neurospora sitophila, Penicillium expansum, Penicillium notatum, Phoma betae, Pullularia pullulans, Rhizopus nigricans, Rhodotolura rubra, Saccharomyces cerevisiae, Serpula lacrymans, Sporothrix schenkii, Trichophyton mentagrophytes,Trichophyton rubrum, Ustilago tritici
     

 

 

 

 

 

Dodatkowo badamy 

  • OBCIĄŻENIA. POTENCJALNE PRZYCZYNY ALERGII
    Zakwszenie, Grzybica, Candida albicans, Metale ciężkie (amalgamat, kadm, ołów, rtęć,aluminium, nikiel, chrom, palad), Szczepionki, Leki chemiczne, Dodatki spożywcze (w tym m.in. Glutaminiany, Siarczany, Azotany, Fosforany), Toksyny środowiskowe (w tym. m. in. perfumy, spraye do włosów, środki czystości, proszki do prania, farby, lakiery, formaldehyd, spaliny samochodowe), Bakterie (m.in. gronkowce, paciorkowce, borelioza, chlamydia), Pasożyty ( w tym np. owsiki, tasiemiec, glista, lamblie, przywra)

 

 

 

Jak wygląda test?

Za pomocą specjalnej elektrody (tak zwanej elektrody aktywnej) odczytuje się sygnały elektromagnetyczne alergenów. Przykłada się ją do punkótw akupunkturowych (tzw. biologicznie aktywnych) na palcach dłoni. Pomiar pokazuje się na komputerze. W programie komputerowym zostają zaznaczone alergeny, na które organizm zareagował negatywnie. Określona zostaje również skala szkodliwości danego czynnika. 

 

 

 

1. 

 Alergia 1

Sczytujemy spektrum częstotliwości człowieka do urządzenia biorezonansowego poprzez pomiar punktoskopem w punktach biologicznie aktywnych (akupunkturowych) na dłoniach.

 

2. 

Alergia 2

Częstotliwość człowieka zestawiamy z częstotliwością wybranego alergenu zapisaną w programie komputerowym np. mleka, pszenicy, białka jajka czy kurzu domowego.

 

 

3. 

Alergia 3

W zależności od tego, czy między porównywanymi częstotliwościami zajdzie tzw. rezonans (czyli zgodność), otrzymujemy wynik negatywny lub pozytywny wraz ze skalą. Dzięki temu wiemy, czy dana osoba ma na coś alergie i w jakim stopniu.

 

 

Skuteczna terapia alergii

Nasz test różni się od typowych testów alergicznych, ponieważ oprócz samych alergenów, wykonujemy także badania pod kątem obciążenia metalami ciężkimi, grzybami, bakteriami, pasożytami i szczepionkami, które mogą być potencjalną przyczyną alergii. Uwzgędnienie ich w terapii  (połączonej z ukierunkowanym odczulaniem na wykryte alergeny) daje najlepsze rezultaty! Na podstawie wyników można przeprowadzić odczulanie biorezonansem oraz usuwanie obciążeń. Terapie prowadzimy od 2010 roku. Mamy w tym zakresie duże doświadczenie. Posiadamy u siebie trzy urządzenia biorezonansowe. 

 

 

Cena

Test alergiczny łącznie z czynnikami stanowiącymi potencjalną przyczynę alergii to koszt 140zł. 

 

Dla osób uczulonych na wszystko polecamy: Roszerzony Pakiet Testów, gdzie oprócz testu alergicznego wykonywana jest także mikroskopowa obserwacja krwi, badanie irydologiczne oraz Badanie metodą Volla. Wnoszą one jeszcze więcej informacji diagnostycznych (np. obserwacja krwi może wykazać zmiany świadczące o tzw. cieknącym jelicie, co ma bezpośredni wpływ na alergie). Cena Pakietu Rozszerzonego to 190zł  (zamiast 290zł ! Cena promocyjna ważna do 31 października 2018 r.)

 

 

Zobacz także

Odczulanie alergii biorezonansem

 

Promocja ważna do 31 października 2018 r.  (liczy się termin zgłoszenia - nawet na dalsze terminy!)

Borelioza

Kleszcz z boreliozą

Ugryzł Cie kleszcz? Podejrzewasz boreliozę? Skuteczna diagnostyka i terapia boreliozy.  Czytaj więcej

Pasożyty

Nowoczesna i precyzyjna diagnostyka pasożytów. Skuteczne terapie usuwania zakażeń pasożytami.  Czytaj więcej

Polecane książki

Jerzy Zieba na wykłądzie

Polecamy książki, które warto przeczytać: Jerzy Zięba "Ukryte terapie" Czytaj więcej

Powrót do góry

Treści artykułów służą jedynie celom informacyjnym. Nie zastępują konsultacji z lekarzem, nie mogą służyć samodiagnozie lub samoleczeniu. Jeżeli masz problemy zdrowotne lub jakiekolwiek wątpliwości dotyczące Twojego stanu zdrowia i sposobu leczenia to skonsultuj się z lekarzem. Nie bierzemy na siebie odpowiedzialności za skutki w przypadku, gdyby ktoś będzie chciał wykorzystać informacje do samoleczenia czy samodiagnozy.