Bezinwazyjna i bezbolesna metoda identyfikacji alergenów pokarmowych i wziewnych. Nie ma ograniczeń wiekowych. Testy można wykonywać nawet małym dzieciom. Szeroka baza czynników: 281 alergenów pokarmowych i 169 alergenów wziewnych. Test posiada bardzo wysoką skuteczność. 

 

Testy alergiczne Biorezonansem MORA

Testy alergiczne wykonywane są specjalistycznym aparatem, zwanym biorezonansem. Pracujemy na renomowanym sprzęcie niemieckiej firmy MORA. Jest to urządzenie elektroniki medycznej, odczytujące sygnały elektromagnetyczne alergenów z organizmu człowieka. Pomiary są całkowicie bezbolesne i bezinwazyjne. Nie ma ograniczeń wiekowych do wykonania testu. Wyniki otrzymywane są natychmiast. Test zawiera szeroką listę alergenów: 281 alergenów pokarmowych i 169 alergenów wziewnych. 

 

 

Lista alergenów

 

ALERGENY POKARMOWE

Zboża: Drożdże, Pszenica, Gluten (pszenica), Żyto, Gluten, Gryka, Jęczmień, Kukurydza, Orkisz, Owies, Proso, Ryż biały

Nabiał: Mleko krowie, Camembert, Jogurt, Kefir, Kwaśne mleko, Maślanka, Mleko kozie, Mleko skondensowane, Ser owczy, Ser żółty miękki, Ser żółty twardy, Śmietana, Twaróg Jajo kurze białko, Jajo kurze żółtko

Owoce: Ananas, Banan, Brzoskwinia, Cytryna, Czarna jagoda, Daktyl, Figa, Grejpfrut, Gruszka, Jabłko, Jeżyna, Kiwi, Malina, Mandarynka, Mango, Melon, Morela, Nektarynka, Papaja Pomarańcza, Porzeczka, Rodzynki, Śliwka, Truskawka, Winogrona, Wiśnia

Warzywa: Awokado, Brokuł, Brukselka, Buraki czerwone, Cebula, Cukinia, Fasola biała, Fasolka zielona, Groch żółty, Groszek zielony, Kalafior, Kalarepa, Kapusta czerwona, Kapusta kiszona Kapusta włoska, Kartofel, Koper włoski, sałatkowy, Marchew, Oberżyna, Ogórek, Papryka, Peperoni, Pomidory, Por, Rzodkiew, Rzodkiewka, Sałata liściasta, Seler, Soczewica, Szparagi, Szpinak

Mięso: Cielęcina, Jagnięcina, Mięso indycze, Mięso królicze, Mięso kurze, Wieprzowina, Wołowina

Ryby: Dorsz, Flądra, Homar, Kałamarnica, Karp, Krab, Łosoś, Małż jadalny, Pstrąg, Rak rzeczny, Sandacz, Sardynka, Sola, Szczupak, Tuńczyk, Węgorz

Przyprawy: Anyż, Bazylia, Cenovis, Curry, Cynamon, Cząber, Czosnek, Estragon, Gałka muszkatołowa, Glutaminian, Goździki, Herbamare, Imbir, Ketchup, Kminek, Kolendra, Koper, Kostka rosołowa, Liść laurowy, Maggi, Majeranek, Musztarda, Oregano, Owoc jałowca, Papryka przyprawowa, Pieprz, Pieprz Cayenne, Pietruszka, Rozmaryn, Sos Tabasco, Sól, Sól morska, Sól ziołowa, Szafran, Szałwia, Szczypiorek, Tymianek, Wanilia

Substancje słodzące: Cukier biały, Aspartam, Cukier brązowy z buraka cukrowego, Cukier mlekowy (Laktoza), Cukier trzcinowy, Cukry proste, Czekolada, Fruktoza, Ksylit, Mannitol, Mannit, Miód pszczeli, Sorbit, Syrop klonowy

Oleje/ocet: Frytura, Ocet jabłkowy, Ocet owocowy, Ocet winny, Olej krotoszowy (z ostu), Olej rzepakowy, Olej słonecznikowy, Olej z orzeszków ziemnych, Oliwa z oliwek

Orzechy: Mak, Migdały, Nasiona lnu, Orzech kokosowy, Orzech laskowy, Orzech pekane, Orzech włoski, Orzeszki pistacjowe, Orzeszki ziemne, Paraorzech, Pestki dyni, Pestki słonecznika, Ziarno kakao, Ziarno sezamu

Produkty sojowe: Ziarno soi, Granulat sojowy, Mleko sojowe, Sos sojowy, Tofu

Grzyby: Borowik, Pieczarki, Smardz, Boczniak, Kurka, Shitake, Trufle

 

ALERGENY WZIEWNE

Pyłki: Amarantus, Ambrozja, Aster, Babka pospolita, Bez czarny, Bez lilak, Brzoza, Buk (buk czerwony), Bylica pospolita, Chmiel, Chryzantema Dalia, Dąb, Grab, Grochodrzew (akacja fałszywa), Grzebnica pospolita, Jaśmin fałszywy, Jesion, Kasztan czerwony, Klon, Kłosówka wełnista, Komosa biała, Kostrzewa, Kostrzewa łąkowa, Kukurydza, Jęczmień, Leszczyna, Lipa, Lucerna, Margeretka, Mietliczka, Mniszek, Nawłoć, Olcha, Owies, Perz, Platan, Pokrzywa, Psi ząb palczasty, Pszenica, Rzepak, Sosna, Stokłosa, Świerk, Szczaw dziki, Szklaniczka, Tomka pachnąca, Topola, Trzcina, Tymotka łąkowa, Wiąz, Wiechlina łąkowa, Wiechlina, Wierzba, Wyczyniec łąkowy, Życica pospolita (Raygras angielski), Żyto, Żyźnica wyniosła, Grzebienica, Pyłki kwiatowe

Zwierzęta: Chomik, Gęś, Kaczka, Koń, Kot, Koza, Królik, Kura, Mysz, Papużka falista, Pies, Świnka morska, Szczeć świńska, Szczur, Wełna owcza, Wielbłąd, Jad osy, Jad pszczoły

Roztocza: Kurz domowy, Kurz mączny

Pleśnie: Alternaria alternata, Alternaria tenius, Aspergillus fumigates, Aspergillus niger, Botrytis cinerea, Candida albicans, Chaetomium globosum, Cladosporium herbarum, Curvularia lunata fulvum, Cladosporium Fusarium moniliforme, Fusarium roseum, Fusarium sp. Helminthosporium halodes herbarum, Cladosporium Microsporum canis, Mucor mucedo, Mucor racemosus, Neurospora sitophila, Penicillium expansum, Penicillium notatum, Phoma betae, Pullularia pullulans, Rhizopus nigricans, Rhodotolura rubra, Saccharomyces cerevisiae, Serpula lacrymans, Sporothrix schenkii, Trichophyton mentagrophytes,Trichophyton rubrum, Ustilago tritici 

  

Jak wygląda test alergiczny biorezonansem MORA?

Za pomocą specjalnej elektrody (tak zwanej elektrody aktywnej) odczytuje się sygnały elektromagnetyczne alergenów. Przykłada się ją do punktów akupunkturowych (tzw. biologicznie aktywnych) na palcach dłoni. Pomiar pokazuje się na komputerze. W programie komputerowym zostają zaznaczone alergeny, na które organizm zareagował negatywnie. Określona zostaje również skala natężenia alergii na dany czynnik. 

 

 Zrzut ekranu programu testowego BioKat podczas wykonywania testów alergicznych. Są wymienione alergeny (lista).

 

 

 

Etapy testu

1. Sczytujemy spektrum częstotliwości człowieka do urządzenia MORA poprzez pomiar punktoskopem w punktach biologicznie aktywnych (akupunkturowych) na dłoniach.

 Schemat testu alergicznego na biorezonansie

 

2. Częstotliwość człowieka zestawiamy z częstotliwością wybranego alergenu zapisaną w programie komputerowym np. mleka, pszenicy, białka jajka czy kurzu domowego.

Schemat drugi testu alergicznego. Etap drugi.

 

3. W zależności od tego, czy między porównywanymi częstotliwościami zajdzie tzw. rezonans (czyli zgodność), otrzymujemy wynik negatywny lub pozytywny wraz ze skalą. Dzięki temu wiemy, czy dana osoba ma na coś alergie i w jakim stopniu.

Wynik test alergicznego z wykresem. Schemat trzeci 

 

Skuteczne odczulanie alergii

Na podstawie wyników testu alergicznego można przeprowadzić odczulanie za pomocą aparatu MORA. Biorezonans służy bowiem także do terapii (więcej o odczulaniu). Jest to forma elektroterapii polegająca na wygaszaniu reakcji alergicznej za pomocą impulsów elektromagnetycznych. Terapie są całkowicie bezbolesne i bezinwazyjne, można je stosować u dzieci (co często okazuje się jedynym ratunkiem). Na każdy alergen wykonuje się pięć zabiegów odczulajacych.