Beta Cruenta Plus to innowacyjny preparat, przegotowany według najnowszych technologii. Oparty jest na tradycyjnych składnikach poddanych procesom liofilizacji i micelizacji. W skład Beta Cruenty wchodzą buraki i aronia pochodzące z naturalnych upraw. Wartości odżywcze i właściwości lecznicze buraków znane są od setek lat i potrafią zdziałać cuda.
Właściwości buraka w Beta Cruenta
Najważniejsze właściwości buraka to:
- poprawiają naszą odporność
- odkwaszają organizm
- oczyszczają wątrobę
- poprawiają stan znaczyć krwionośnych i regulują ciśnienie
- maja właściwości neutralizujące promieniowanie rentgenowskie
- odżywiają i wzmacniają organizm
- posiadają bogactwo witamin i minerałów
Liofilizacja i micelizacja
Technologia produkcji sprawia, że preparat jest bardzo łatwo przyswajalny, pozbawiony metali ciężkich (buraki chłoną z ziemi zwykle dużo metali ciężkich) i dodatkowo rozdrobniony na micele, dzięki czemu nie ma potrzeby dodawania do niego tłuszczu, aby przyswoić witaminy rozpuszczalne w tłuszczach jak A, D, E, K czy koenzym Q10. Preparat przygotowany jest w postaci proszku zmielonego na pył, który wystarczy zalać wodą.
Po nowotworach
Po operacji warto zadbać o oczyszczenie, odkwaszenie i wzmocnienie organizmu, a do tego liofilizat z buraka i aronii okazuje się najlepszy.
"Pamiętam jak w latach 90-tych leżałem w szpitalu wojskowym we Wrocławiu po wycięciu nowotworu jelita grubego. Przyszedł do mnie ordynator i kazał im pić sok z buraka. Mówił, że jest to najlepszy sposób, abym wrócił do zdrowia i nie trafił do niego za kilka lat". Michał lat 55, Zgorzelec.
Po chemioterapii i radioterapii
Burak ma silne właściwości neutralizujące napromieniowanie po radioterapii! Oczyszcza krew, wątrobę, przywraca parametry krwi, co sprawdza się bardzo po chemioterapii.
"Moja babcia miała bardzo ciężka operację nowotworu krtani (od papierosów). Operacja była tak ciężka, że została na 3 dni wprowadzona w specjalną śpiączkę by organizm się unormował. Przeszła potem 6 chemioterapii i dwie serie radykalnej radioterapii. Dawano nam do zrozumienia, że przez to wszystko babcia nie będzie raczej długo żyła. Chyba nawet nie wierzyli, że przyjedzie na wizytę kontrolną. Tato kupił babci wtedy Beta Cruente, bo znajoma też ją piła jak miała operacje na raka. Operacja babci była w 2007 roku. Babcia żyła do 2019 roku i zmarła z przyczyn innych niż nowotwór! Cały czas stosowała buraki. Naprawdę polecam!" Rodzina Zbyszkowskich z Zielonej Góry.
Przy zakwaszeniu
Zakwaszenie organizmu wywołuje wiele chorób i problemów zdrowotnych takich jak na przykład: bóle stawów, przewlekłe zmęczenie, podatność na zakażenia pasożytami i bakteriami, wypadanie włosów, problemy z paznokciami, bóle głowy. Zakwaszamy się przede wszystkim przez odżywianie oraz stres. O ile jedzenie możemy w miarę zmienić to ze stresem wielu z nas może sobie nie poradzić. Dlatego koniecznym staje sie regularne odkwaszanie organizmu. A nie ma nic lepszego niż soki z warzyw, w tym z buraka.
Przy anemii
Beta Cruenta ma silne właściwości krwiotwórcze i rewitalizujące. W miesiąc przywraca siłę i podnosi żelazo. Ma bogactwo witamin, które są bardzo łatwo przyswajalne. Odżywia organizm lepiej niż każdy inny preparat.
"Zaczęłam pić regularnie Beta Curente i problem z anemią zniknął" Ania N, Zielona Góra.
Przy podwyższonej homocysteinie
Homocysteina jest czynnikiem biorącym udział w powstawaniu miażdżycy. Jeśli jej poziom jest za duży to dochodzi do tworzenia się zmian miażdżycowych w naczyniach krwionośnych. Poziom homocysteiny może być obniżany poprzez dostarczenie organizmowi takich składników jak: kwas foliowy, witaminy B6, witaminy B12 i betaina. Unieszkodliwiają one homocysteinę i rozkładają ją do bezpiecznych związków. Te składniki znajdują się właśnie w buraku. Dodatkowo wzmacnia on także naczynia krwionośne i reguluje ciśnienie krwi.
Źródła informacji o działaniu warzyw i owoców zawartych w Beta Cruenta Plus
Opisy na temat właściwości i zdrowotnego oddziaływania owoców i warzyw zostały zaczerpnięte z książek o tematyce medycyny naturalnej i fitoterapii a także z podanych niżej stron internetowych.
- "Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996
- "Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005
- "Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001
- "Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001
- "Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997